Следвайте Гласове в ТелеграмДа се заплашва с избори 2 в 1,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмДа се заплашва с избори 2 в 1,
Коментари Харесай

Кирил Петков за ултиматума на Борисов: Когато ни поставят условия, ние не се навеждаме

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Да се заплашва с избори " 2 в 1 ", тъй като не може да се съвмести един тим, който към този момент работи, е освен липса на държавническо държание, а и някакъв тип нарцисизъм, който в този миг е безусловно непроизводителен в диалозите ни. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков във връзка ултиматума на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който съобщи, че в случай че Министерство на външните работи не остане за ГЕРБ, ще се стигне до избори " 2 в 1 ".

" Това е някакъв вид нарцисизъм. Ако някой ни слага изискване, ние не се навеждаме. Необходимо е, посредством естествен разговор да продължим ", сподели още Петков.

Според него партията му дава най-високия пост в страната и този вид червени линии няма да проработят. 

" Ние даваме опцията да имат най-високия пост в страната, това е министър председателят. Това е най-голямата позиция в страната и на открито, ГЕРБ получават в тази ротация най-високия пост в страната, излазът на страната минава през този министър председател ", съобщи той.

От мен чували ли сте за избори? Не слагам условия, само че споделям, че в случай че на нас някой ни слага условия, ние не се навеждаме. Ние призоваваме за продължение на разговора. Премиерът е повече от всички министри, там е крайното решение. Ние им давама опция и политически актив да имат най-голямата позиция, която е извънредно решаваща.За да може тази конструкция да работи, би трябвало да има салда, които да работят дружно. За да можем да работим всички дружно за България, би трябвало да работим в екип, уточни съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

Ние в никакъв случай не сме се навеждали, в случай че някой ни заплашва с нещо. Тук въпросът е да продължим да приказваме - отговорността не е за един или двама индивида, цяла България разчита на този разговор. Никога няма да се съгласим на каквото и да било, в случай че някой просто ни кара да го създадем. Ако влезем в диалози и те осъзнаят, че е най-добре за идващите ротации е най-добре този тим на акад. Денков и Мария Габриел да се сменя огледално всеки девет месеца, това е методът да покажем единение пред целия свят, да не демонстрираме нови лица всеки девет месеца и да има една естествена непоклатимост за страната, съобщи Петков.

Попитан дали би поел отговорност за възможни предварителни избори, той акцентира: " Ако някой ни заплашва с предварителни избори, ние не се плашим. Ако ще си играем на червени линии, в никакъв случай няма да се наведем. Въпросът е за какво би трябвало да си играем на червени линии, когато има един работещ тим. Призовавам за естествен разговор, който да продължи, само че не през медиите. Никога не сме се страхували от сходен вид условия и закани ".

Източници: dnes.dir.bg, NOVA

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР